Je leert op een leuke manier diverse ambachtelijke technieken

Cursist van Art Partout aan het werk.
De opleiding Realistisch Fijnschilderen is voor iedereen geschikt. Voor beginners en voor gevorderden die hun technieken willen verbeteren. Naast het recreatieve aspect, kun je ook het vak fijnschilderen goed leren.
De lessen worden klassikaal gegeven zodat je gelijk optrekt met je medecursisten. Iedereen is met hetzelfde onderwerp bezig. Zo kan de docent de techniek stap-voor-stap voor doen en daar heb jij natuurlijk profijt van. Je volgt de lessen in kleine groepen van maximaal 12 personen. Hierdoor krijgt iedereen de juiste aandacht en kan ook iedereen de hoogste resultaten behalen.
Fijnschildertechnieken in 18 lesonderwerpen
Er is uitgebreid aandacht voor een juiste penseelvoering, uithaaltechnieken, schiften, tamponeren, wassen, glaceren en verdassen. Naast de praktijk zijn er theoretische lesonderwerpen, zoals; materiaalkennis, kleuren mengen, kleurenleer, withogingen, glaceren en stofuitdrukking.
Lesboek als naslagwerk
Bij de opleiding hoort een uitgebreid lesboek met stapsgewijze lesbeschrijvingen en bijbehorende illustraties ter ondersteuning. Het is een mooi naslagwerk wanneer je thuis verder wilt schilderen.
Thuis kijken naar de online lesvideo’s
Van elke les is een online lesvideo beschikbaar die je voor de les kunt bekijken en natuurlijk ook steeds terug kan kijken.
Wil je de opleiding toch online volgen klik dan op; Online
Je leert technieken van de oude meesters
Bekijk hier de 18 lesvideo’s van het 1e leerjaar.
Fijnschildertechnieken:
Om een schilderij goed op te zetten heb je ervaring nodig in het in lagen schilderen in combinatie van verschillende technieken. Deze basis leer je in deze lessen.
Je leert diverse relevante fijnschilder technieken die de basis vormen voor de realistisch schilder.
Wat ga je leren:
– Kleurovergangen
– Transparante voorwerpen
– Diverse uithaal technieken
– Nauwkeurig vormschilderen
– Lagen opbouw
– Grissaille schilderen
– Glaceren
– Basis kleurmengen
– Vachten
– Glas schilderen
– Kleur- en toonvariaties
– Veren
– Diverse texturen
Voor iedereen
De lessen zijn te volgen voor beginners en de meer gevorderden die hun technieken willen aanscherpen.
Hoe kun je de lessen volgen
- Basisopleiding
Eerst 10 lessen fijnschilder technieken
Je kunt met de basis van 10 lesmodules beginnen. Ben je klaar en wil je verder, dan meld je je aan voor de vervolgopleiding met nog eens 8 lesmodules met nieuwe technieken. - Complete 1e leerjaar
Alle 18 lessen fijnschilder technieken
In kunt ook direct beginnen met het complete 1e leerjaar met alle 18 lessen fijnschilderen. De lestijden zijn idem aan die van de basisopleiding.
- Lesmomenten
1. Wekelijks in dagdelen van 2,5 uur
2. 1 Dag in de maand
3. 1 week van 4 aaneengesloten
dagen + 3 terugkomdagen.
Schrijf je direct in voor de opleiding
Schrijf je hier in voor de klassikale opleiding realistisch fijnschilderen.
Heb je nog vragen, kijk dan eerst bij de meest gestelde vragen & antwoorden. Neem dan graag contact met ons op.
Hulp nodig?
Heb je hulp nodig bij je inschrijving dan kun je ons natuurlijk ook bellen tussen 9.00 en 16.30 uur via telefoonnummer: 085 130 27 57 of stuur een mailtje naar: info@artpartout.nl
Doorstuderen bij Art Partout
2e Leerjaar compositiejaar
Na het 1e leerjaar kun je door naar het 2e leerjaar. Het tweede lesjaar is een verdieping van de opgedane kennis uit het eerste jaar. De onderwerpen zijn groter van formaat en wat ingewikkelder van structuur en compositie. Het accent wordt dit jaar vooral gelegd op licht, schaduw, toonwaarden, contrasten, perspectief, kleurenleer, compositie en stofuitdrukking, zoals; hout, metaal, steen, textiel en vacht. Verder komt aan bod grisaille, optische kleurmenging en leren schilderen met mediums en glaceringen.
De onderwerpen zijn zeer uiteenlopend, ook worden werken van een aantal hedendaagse realisten en fijnschilders als thema gebruikt. Een trompe-l’oeil schilderij en een schilderij uitgevoerd in clair-obscur is daar een onderdeel van.
Aan de hand van de vele rekwisieten van de academie leert de cursist zelf stilleven composities samen te stellen en belichten o.a. door gebruik te maken van een black-box.
Aanmelden 2e jaar3e Leerjaar themajaar
Na het 1e en 2e leerjaar kun je door naar het 3e leerjaar. In het derde lesjaar komen de grote thema’s aan bod; o.a. wolken, landschap, golven, zeegezichten, portret en eitempera. Er wordt ook een les gewijd aan pigmenten, schildermaterialen, dragers, chemicaliën en vernissen. Er wordt dit jaar geschilderd op linnen doek, dat om een ‘lossere’ toets vraagt.
In het theoretische gedeelte komen met name het atmosferisch perspectief, planning en opbouw van een groot schilderij aan bod. Het landschapschilderen door waarneming in de natuur is op zich erg boeiend om te doen maar ook vooral erg leerzaam. In de zomermaanden zijn een paar zaterdagen ingepland om op locatie buiten te schilderen.
Aanmelden 3e jaarSpecialisaties
Na de het 1e, 2e en 3e leerjaar kun je je gaan specialiseren.
– portret
– hyperrealisme
– magisch realisme
– impressionisme
– landschappen
– dierportretten
– wildlife
– bloemen
