De online opleiding fijnschilderen

Oude technieken op moderne wijze

Werk van een cursist van Art Partout.

Leer ambachtelijke fijnschilder technieken op moderne wijze. Thuis, online en wanneer het jou uitkomt. Met dit unieke lesprogramma kun jij ook goed leren schilderen met olieverf.

De opleiding fijnschilderen is voor iedereen geschikt. Voor beginners en voor gevorderden die hun technieken willen verbeteren. Naast het recreatieve aspect, kun je ook het vak fijnschilderen goed leren.

Online lesvideo’s
In de lesvideo’s wordt stap voor stap in beeld gebracht wat anders een docent in de klas zou doen. De technieken, zoals; penseelvoering, kleur mengen en alle handelingen die je moet uitvoeren worden duidelijk in beeld en tekst uitgelegd. Je kunt de lesvideo’s net zo vaak bekijken als nodig is.

Inschrijven 1e leergang

Praktijkdag
Bij de online opleiding hoort ook een praktijkdag. Je kunt dan onder begeleiding van een docent je werken afmaken en zo nodig vragen stellen.

Feedback

Heb je vragen of kom je er niet uit. Stuur dan een mail met je vraag. De docent neemt dan contact met je op en helpt je weer verder.

Lesboek
Bij de opleiding hoort een uitgebreid lesboek met stapsgewijze lesbeschrijvingen en bijbehorende illustraties ter ondersteuning.

Stap voor stap leren

Er is uitgebreid aandacht voor een juiste penseelvoering, zoals; uithaaltechnieken, schiften, tamponeren en verdassen. Naast de praktijk zijn er theoretische lesonderwerpen, zoals; materiaalkennis, kleuren mengen, kleurenleer, withogingen, glaceren en stofuitdrukking.

Iedereen start met de basisopleiding fijnschilderen

Het eerste leerjaar is geheel gericht op de technieken en begint met een basisopleiding. Aansluitend volg je het vervolg deel. In elk lesonderwerp is een techniek verwerkt zodat je na afronding van het eerste jaar een behoorlijke bagage hebt.

 

Basisopleiding fijnschilderen
De basisopleiding bestaat uit 10 lesonderwerpen. Bij elk onderwerp leer je een nieuwe techniek. Ben je klaar met de basisopleiding dan kun je, wanneer je dat wilt, door naar het aansluitende vervolg met nog eens 8 lesonderwerp.

Vervolgopleiding fijnschilderen
Je leert met nieuwe lessen aanvullende technieken. Na de complete opleiding heb je alle belangrijkste technieken beoefend en ben je in staat om een schilderij technisch goed uit te werken.

Doorstuderen

Doorstuderen
Heb je de smaak te pakken en wil je doorstuderen? Dat kan! Je kunt dan door stromen naar het tweede- en het derde leerjaar realistisch schilderen. 

Switchen
Volg je de opleiding online maar wil je toch de klassikale opleiding doen, dan kun je eenvoudig switchen. 

 

 

Het 2e leerjaar
Het 2e leerjaar is er op gericht dat je de aangeleerde technieken weet toe te passen in complexere en grotere werken. Daarnaast komen er nieuwe technieken aan bod en wordt er gewerkt met eigen composities.

Lesoverzicht 2e leergang

Het 3e leerjaar
Het 3e leerjaar is een themajaar waarbij een aantal disciplines binnen de schilderkunst aan de orde komen. Je werkt binnen het klassikale thema aan je eigen onderwerp.

Lesoverzicht 3e leergang

Specialiseren
Heb je de leerjaren doorlopen, dan heb je ruim voldoende kennis van technieken en materialen om je te specialiseren.

Je kunt kiezen uit de volgende specialisaties;

– Model- en Portretschilderen
– Stilleven & Compositie 
– Hyperrealisme
– Magisch Realisme
– Landschapschilderen
– Dieren & Wildlife
– 17e -eeuwse technieken
– Impressionisme

Meer weten?

Een investering waar je jaren plezier van hebt

Het lespakket
Heb je je aangemeld voor de online opleiding, dan ontvang je een lespakket. Hierin zitten al een aantal materialen. Zoals:
– Lesboek met beschrijvingen en illustraties
– Toegang tot de online lesvideo’s
– Paletmes en afscheurpalet
– Pipetje en mediumbakje
– 2 schilderspanelen 10×15 cm
– Flesje terpentijn en lijnolie
– 2 Potloden (HB & 2B)

Het lesgeld van de basisopleiding
Het lesgeld bedraagt €342,30 en kan ook in 10 termijnen van €34,25 worden betaald + éénmalig €10,- administratiekosten. Dit is exclusief verf, penselen en panelen.

Penselenset van 8 penselen
Fijnschilderen is alleen goed mogelijk met marterharen penselen. Al 20 jaar werken we op de academie met Da Vinci en Leonard penselen die een optimaal resultaat geven.

Art Partout biedt een complete set top penselen waar je, mits natuurlijk goed onderhouden, jaren plezier van hebt.

Deze set compleet met een insteekmat kost € 98,30.

Panelenset van 8 panelen
Deze set voorbewerkte panelen van tricoya mdf kost € 39,15. Twee panelen krijg je al gratis in het lespakket.

Verfset van 9 kleuren
De kwaliteit van olieverf speelt een belangrijke rol als het gaat om  consistentie, dekking en kleurkracht.

Art Partout biedt een complete set kwaliteits Norma olieverf van Schmincke. Omdat je met fijnschilderen zeer weinig verf gebruikt, is het een investering die jaren meegaat. De set met 9 tubes 35 ml. olieverfkost € 76,40.

Schrijf je in voor de klassikale opleiding fijnschilderen

Inschrijven 1e leergang

Schrijf je hier in voor de online opleiding fijnschilderen.

Vragen en antwoorden

Heb je nog vragen, kijk dan bij de meest gestelde vragen en antwoorden. Zit je vraag er niet tussen stuur dan even een mail met je vraag en je telefoonnummer naar: info@artpartout.nl

Hulp nodig?

Heb je hulp nodig bij je inschrijving dan kun je ons natuurlijk ook bellen tussen 9.00 en 16.30 uur via telefoonnummer: 085 130 27 57. 

Doe eerst de online proefles

Vind je het lastig om je te binden aan een opleiding als je niet precies weet wat het inhoudt. En wil je zien of het iets voor je is? Probeer het dan eerst door een onderwerp met olieverf te schilderen en het in het echt ervaren. Dan weet je zeker of het bij je past en of de opleiding voor jou de juiste keuze is.

Meer weten over de proefles