Specialisatie portret & model

Leer portret & model schilderen

De lessen worden op klassieke wijze gegeven door ervaren portrettisten. In eerste instantie wordt van gipsmodellen en portretfoto’s geschilderd. Daarna naar levend model. Daarnaast doe je kennis op over verhoudingen en anatomie.

Vooropleiding
Een vooropleiding is noodzakelijk, vooraf heb je tenminste het eerste leerjaar van de schilderopleiding afgerond. We bevelen echter sterk aan om de eerste 3 jaar van de schilderopleiding af te ronden, omdat dan alle benodigde technieken aan bod zijn gekomen die je nodig hebt voor portretschilderen. 

Het eerste deel is gewijd aan anatomie studies waarbij getekend wordt met diverse materialen. Na deze tekensessies wordt er in grisaille naar gipsmodellen geschilderd. Uiteindelijk schilder je naar levend model.

“Door de intensieve begeleiding en een grondig programma ga je al na een aantal lessen een goed gelijkend portret schilderen”.

Afb.: Schildersessie naar levend model.

In de tweede helft wordt overgestapt naar het schilderen van naakt naar levend model. De lessen worden gegeven door ervaren kunstschilders.

Na deze klassieke aanpak is het mogelijk een gelijkend portret en het menselijk lichaam in verschillende poses te schilderen. Bij de specialisatie portret- en modelschilderen hoort een lesboek met uitgebreide informatie, te gebruiken als naslagwerk.

Vervolgopleiding
In deze vervolgopleiding gaan we dieper in op de materie. Door het vele oefenen onder begeleiding van een ervaren portrettist leer je om naast gelijkenis, een portret een karakter mee te geven. Het ontwikkelen van een eigen ‘handschrift’ is daarbij een belangrijk aandachtspunt.

Leskosten: € 1020,-
voor 30 lessen van 2,5 uur
of 10 lessen van 7,5 uur

Aanmelden

Heb je interesse in de portretopleiding

Heb je nog vragen, kijk dan eerst bij de meest gestelde vragen & antwoorden. Zit je vraag er niet tussen stuur dan even een mail met je vraag en je telefoonnummer naar:
info@artpartout.nl