Portret- & model tekenen

Tijdens de lessen leer je op klassieke wijze het menselijke lichaam realistisch te tekenen. Hierbij zijn anatomie en perspectief in de vorm van ‘verkortingen’ een uitdaging. Tijdens de lessen komen licht vs. schaduw, vorm vs. restvorm, richting en verhoudingen uitgebreid aan bod.

Je leert werken met diverse materialen, zoals; houtskool, grafietstift en Oost-Indische inkt. In eerste instantie teken je naar foto’s en gipsmodellen daarna stap je over naar levend model. Na het volgen van deze lessen ben je in staat een goed gelijkend portret en vele menselijke poses snel en realistisch weer te geven.

Vooropleiding
Een vooropleiding is noodzakelijk, vooraf heb je tenminste het eerste leerjaar van de schilderopleiding afgerond. We bevelen echter sterk aan om de eerste 3 jaar van de schilderopleiding af te ronden, omdat dan alle benodigde technieken aan bod zijn gekomen die je nodig hebt voor portretschilderen. 

Het eerste deel is gewijd aan anatomie studies waarbij getekend wordt met diverse materialen. Uiteindelijk teken je naar levend model.

“Door de intensieve begeleiding en een grondig programma ga je al na een aantal lessen een goed gelijkend portret of realistisch model tekenen”.

Afb.: Tekensessie naar levend model.

LESDATA & PRIJS
Lesdagen serie 1: 3, 4, 5 juli 2024
Lesdagen serie 2: 17, 18 en 19 juli 2024
Lesdagen serie 3: 1, 8 en 15 augustus 2024

Lestijden: 10:00 – 16:00 uur,
koffie & thee zijn gratis en tijdens de lunch een kop soep.

Kosten € 279,-
exclusief materiaal.

Aanmelden