Schilderwedstrijd Vermeer

Het is zover, we hebben de genomineerden gekozen van de Vermeer wedstrijd! Er zijn vele mooie werken ingestuurd, maar liefst meer dan 60, en we waren aangenaam verrast door het hoge niveau van de schilderijen die gemaakt zijn. Chapeau en veel dank voor jullie enthousiaste deelname!
 
Maar uiteraard kan er maar 1 de winnaar zijn, of eigenlijk 4 want we hebben 4 prijzen te vergeven; de eerste, tweede en derde prijs én 1 extra creativiteitsprijs. 
 
De schilderijen van Vermeer die je na mocht schilderen voor deze wedstrijd waren:
 
1. ‘Meisje met de parel’ omstreeks 1665, Johannes Vermeer (Delft)
2. ‘Het melkmeisje’ omstreeks 1658, Johannes Vermeer (Delft)
3. ‘Het straatje’ omstreeks 1657, Johannes Vermeer (Delft)
 
Onze beoordelingscommissie heeft bij het kiezen van de genomineerden vooral gelet op techniek, waarbij het doel was om Vermeers techniek zoveel mogelijk te benaderen. Kleur, toonwaarden en penseelvoering waren daarbij de criteria. Het formaat doek of paneel moest minimaal 40×50 cm zijn.
 
Hieronder zie je de 3 genomineerden per Vermeer schilderij waaruit de winnaar gekozen kan worden. Het is nu aan jou, stem op je favoriet door jouw keuze door te geven via het onderstaande formulier. Je kunt stemmen tot 15 december, daarna maken we de winnaars bekend!

1

2

3

4

5

6

7

8

9

Een portret van Vermeer geschilderd
door Fabritius.

En voor de creativiteitsprijs zijn de volgende vier geselecteerd

10

11

12

13

Stuur het nummer van je favoriet door, tel van links naar rechts van boven naar onder.

De eerste prijs is een waardecheque van € 150,- die vrij te besteden is in de Art Partout webshop, de tweede prijs is een materialencheque ter waarde van € 100,- en de derde ter waarde van € 75,-. En daar hebben we de creativiteitsprijs aan toegevoegd, een cheque ter waarde van € 50,- om mooie schilderspullen mee uit te zoeken.
 

Doe mee!

Mijn keuze

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.