Laat de zon schijnen over je creativiteit en leer in één week de technieken van de oude meesters.

Net zoals voorgaande jaren kun jij je met de Summerschool specialiseren in diverse teken- en schilderrichtingen. Voor onze huidige en nieuwe cursisten bieden wij cursussen aan waarmee jij je in korte tijd kunt bekwamen in een specifieke richting, zoals; portretschilderen, portrettekenen, modeltekenen- en schilderen en buiten landschapschilderen.

Je kunt kiezen uit één van de startdata en afhankelijk van de richting heb je dan twee of drie aansluitende dagen les. Daarna volgen nog twee flexibele terugkomdagen, je kunt zelf bepalen welke dagen je het beste uitkomen. We geven de Summerschool in onze vestiging in Deventer. Wil je deelnemen, geef je direct op via de buttons of stuur een mail naar: info@artpartout.nl. Je kunt ook bellen naar: 085 130 27 57.

 

We kijken ernaar uit om je te zien bij de Summerschool!

Ja, ik wil meedoen

PORTRETSCHILDEREN – 5-DAAGSE

Tijdens deze Summerschool leer je naar zowel portretfoto’s als levend model te schilderen. Een geschilderd portret is een prachtige manier om iemand te vereeuwigen. Een portret moet niet alleen goed gelijkend zijn, het moet ook het karakter en de uitstraling van de geportretteerde vangen.

Speciale aandacht wordt besteed aan verhoudingen, kleurnuances, licht en donken en het proportioneel weergeven van. Nadat je deze Summerschool hebt afgerond kun je een goed herkenbaar en realistisch portret schilderen met olieverf op paneel en doek.

LESDATA & PRIJS
Lesdagen serie 1: 5, 12, 19 en 26 juli 2024 & terugkomdag op 9 augustus 2024
Lesdagen serie 2: 6, 13, 20 en 27 juli 2024 & terugkomdag op 10 augustus 2024

Lestijden: 10:00 – 16:00 uur, koffie & thee zijn gratis en tijdens de lunch een kop soep.

Kosten € 480,- exclusief materiaal.

Ja, ik wil meedoen

PORTRET- EN MODELTEKENEN – 3-DAAGSE

Tijdens deze Summerschool leer je op klassieke wijze het menselijke lichaam realistisch te tekenen. Hierbij zijn anatomie en perspectief in de vorm van ‘verkortingen’ een uitdaging. Tijdens de lessen komen licht vs. schaduw, vorm vs. restvorm, richting en verhoudingen uitgebreid aan bod.

Je leert werken met diverse materialen, zoals; houtskool, grafietstift en Oost-Indische inkt. In eerste instantie teken je naar foto’s en gipsmodellen daarna stap je over naar levend model. Na het volgen van deze Summerschool ben je in staat een goed gelijkend portret en vele menselijke poses snel en realistisch weer te geven.

LESDATA & PRIJS
Lesdagen serie 1: 3, 4, 5 juli 2024
Lesdagen serie 2: 17, 18 en 19 juli 2024
Lesdagen serie 3: 1, 8 en 15 augustus 2024

Lestijden: 10:00 – 16:00 uur, koffie & thee zijn gratis en tijdens de lunch een kop soep.

Kosten € 279,- exclusief materiaal.

 

Ja, ik wil meedoen

IMPRESSIONISTISCH SCHILDEREN – 5-DAAGSE

Wil je leren schilderen met een lossere toets dan is de summerschool impressionistisch schilderen uitermate geschikt voor jou. Impressionisme is het weergeven van een impressie van de werkelijkheid. Licht, kleur en sfeer zijn hierbij belangrijker dan de traditionele regels van het schilderen. Je schildert ook in een  andere tempo, het is uitdagend om hiermee aan de slag te gaan.

LESDATA & PRIJSLESDATA & PRIJS

Lesdagen serie 1: 10, 11, 12, 19 & 20 juli 2024 
Lesdagen serie 2: 24, 25, 26 juli & 1, 2 augustus 2024

Lestijden: 10:00 – 16:00 uur, koffie & thee zijn gratis en tijdens de lunch een kop soep.

Kosten € 480,- exclusief materiaal.

Ja, ik wil meedoen

FIJNSCHILDEREN – 5-DAAGSE

Leer in drie dagen + twee terugkomdagen, de ambachtelijke technieken van het realistisch fijnschilderen. Iedereen is met hetzelfde onderwerp bezig. Zo kan de docent de techniek stap voor stap voordoen en daar heb jij natuurlijk profijt van. Er is uitgebreid aandacht voor de juiste penseelvoering, uithaaltechnieken, schiften, tamponneren, wassen, glaceren en verrassen. Naast de praktijk zijn er theoretische lesonderwerpen, zoals; materiaalkennis, kleuren mengen, kleurenleer, withogingen, glaceren en stofuitdrukking.

LESDATA & PRIJSLESDATA & PRIJS

Lesdagen serie 1: 15, 16, 17 juli + terugkomdagen op 24 & 25 augustus 2024
Lesdagen serie 2: 22, 23, 24 augustus + terugkomdagen op 30 & 31 augustus 2024

Lestijden: 10:00 – 16:00 uur, koffie & thee zijn gratis en tijdens de lunch een kop soep.

Kosten € 465,- exclusief materiaal.

Ja, ik wil meedoen

BUITEN LANDSCHAPSCHILDEREN – 2-DAAGSE

Onder begeleiding van een ervaren docent gaan we naar een schilderachtig plekje. Je schildert op impressionistische wijze met acrylverf. Thuis kun je je je werk aan de hand van een foto met olieverf voltooien. Voor de veldezels, stoeltjes, oefenpanelen zorgen wij, je gebruikt wel je eigen (varkensharen) penselen. Doe vooral beschermende kleding aan en neem zonnebrandcrème mee. Voor de lunch zorg je zelf, wij nemen de koffie en thee mee.

LESDATA & PRIJSLESDATA & PRIJS
Lesdagen serie 1: 2 & 3 augustus 2024
Lesdagen serie 2: 23 & 24 augustus 2024

Lestijden: 10:00 – 15:00 uur, koffie & thee zijn gratis en tijdens de lunch een kop soep.

Kosten € 169,-.

Volg deze zomer een meesterstudie

Leer in 6 lessen van 4 uur een meesterschilder kennen en krijg zo een meesterwerk aan de muur. Helemaal zelf geschilderd.
Je schildert een meesterwerk na in de techniek zoals deze is toegepast of in ieder geval er heel dicht bij komt. Je leert meteen alles over de schilder, de periode en zijn inspiratiebronnen.

Kies uit; Van Gogh, Schelfhout, Dali, Shishkin, Mesdag, Hals, deHeem, Willink, Mankes of Kalf. Wil je weten om welke schilderijen het gaat, klik dan op meer weten!

Wil je zelf deze zomer een meesterschilder aandragen, waarvan een speciaal schilderij jou bijzonder aanspreekt? Geef dat dan aan in het inschrijfformulier op de pagina ‘meesterstudies‘.

Meer weten
Ja, ik wil meedoen
  • Hyperrealisme
  • Magisch realisme
  • Wildlife
  • Landschap

In de zomermaanden schilder je in 6 lessen een schilderij uit de bovenstaande disciplines. De lesdagen lopen over de hele zomerperiode.

Starten – inhalen – switchen
Je kunt zelf kiezen wanneer je begint en welke dagen je gaat schilderen.
De kunt ook inhalen/switchen naar andere dagen.

LESDATA & PRIJSLESDATA & PRIJS

Combi groepen 6 lessen van 4 uur

Woensdagochtend;
5 juni – 3 & 10 juli –  7, 14, 21, 28 augustus en 4 september

Vrijdagochtend;
14 juni – 12 juli –  9, 16, 23 augustus en 6 september

Zaterdagochtend;
29 juni – 6 juli –  10, 17, 24 augustus en 7 september

Lestijden; 9:00 – 13:00 uur

Kosten; € 465,- exclusief materiaal.

En voor de inwendige mens is er natuurlijk koffie, thee en tijdens de lunch een kop soep.

 

Meer weten

Nieuwsgierig naar het werk van cursisten?