Opleiding tekenen

Iedereen kan goed leren tekenen

Je hoort mensen vaak zeggen dat ze niet kunnen tekenen. Maar wij hebben de ervaring dat iedereen dat goed kan leren. Het geheim is goed leren kijken en ervaring opdoen met de verschillende materialen.

De beste methode is om eenvoudig te beginnen, bijvoorbeeld door eerst de basisvormen zoals de kubus, kegel, bol en piramide goed in perspectief neer te zetten. Daarna volgen ingewikkeldere opstellingen zoals: stillevens, landschappen, planten, anatomie van mens en dier en uiteindelijk portretten.

In deze tekenopleiding komen alle belangrijke aspecten aan de orde, zoals leren waarnemen, meten, vlakverdeling, verhoudingen, compositie, textuur, perspectief en verkortingen.

Klassieke lesvorm
Ook deze opleiding is opgezet zoals men dat in de klassieke academies gewend was. Hierbij komen alle belangrijke aspecten aan de orde, zoals leren waarnemen, meten, vlakverdeling, composities, textuur, verschillende soorten perspectief, draperieën, verkortingen, enz. Er wordt gewerkt met verschillende soorten materiaal, zoals houtskool, conté, pastel, grafietpotloden, tekenpen, stiften en inkt.

Lesboek
Bij de opleiding hoort een uitgebreid lesboek met lesbeschrijvingen en bijbehorende illustraties ter ondersteuning. Het is een mooi naslagwerk wanneer je thuis verder wilt oefenen en je kunt hierin je eigen aantekening bijschrijven.

De complete opleiding tekenen

De opleiding tekenen bestaat uit drie leerjaren. Het eerste jaar is geheel gericht op vaardigheid en ervaring opdoen met verschillende materialen. 

1e Leerjaar
In het eerste leerjaar ligt het accent op basisvaardigheden, meten en verhoudingen, leren kijken en oog-handcoördinatie.

Uiteraard is er veel aandacht voor stofuitdrukking o.a. in bloemen, vachten, stillevens onderdelen, glas, hout en landschaps elementen.

Ook in het eerste leerjaar maak je kennis met portret tekenen.

Het 2e leerjaar
Het 2e leerjaar is er op gericht dat je de aangeleerde technieken weet toe te passen in complexere en grotere werken. Daarnaast komen er nieuwe technieken aan bod, wordt er gewerkt met eigen composities, en tekenen naar waarneming. Ook word er dit jaar aandacht besteed aan buiten tekenen op locatie.

Het 3e leerjaar
In het derde leerjaar wordt gewerkt met kleur en ‘dry brush’ techniek. Daarnaast is er veel aandacht voor werken met pastel.

Leslocatie
De opleiding tekenen wordt in de leslocatie in Deventer gegeven.

 
Kosten: € 913,-
In september starten weer nieuwe groepen in Deventer. Daarvoor kun je je nu al opgeven!
 

Hoe kun je de opleiding tekenen volgen?

Je kunt de opleiding op twee manieren volgen. Wekelijks 2,5 uur of maandelijks 7 uur les.

Deventer

Wekelijks één dagdeel in de ochtend, middag of avond
• 30 lessen van 2,5 uur

Eén hele dag in de maand op vrijdag of zaterdag
• 10 dagen (7,5 uur)

 

Utrecht

Eén hele dag in de maand op vrijdag of zaterdag
• 10 dagen (7,5 uur)

Deze opleiding start in september

Schrijf je in voor de klassikale opleiding tekenen

Heb je nog vragen, kijk dan eerst bij de meest gestelde vragen & antwoorden. Zit je vraag er niet tussen? Dan kun je ons ook mailen of bellen.

vragen & antwoorden

Heb je hulp nodig bij je inschrijving dan kun je ons natuurlijk ook bellen tussen 9.00 en 16.30 uur – O85-1302757. Of stuur een mail met je telefoonnummer naar: info@artpartout.nl